TORDAS-GYÚRÓI TÁRSULT EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

2013. szeptember 1.

Aura Musicale Jótékonysági Hangverseny

Nagyszerű zenei élményben volt részük mindazoknak, akik augusztus 28-án ellátogattak az Aura Musicale kamarazenekar jótékonysági hangversenyére templomunkba.











A barokk kamaraegyüttes 1995-ben alakult. Repertoárjuk középpontjában a délnémet és osztrák barokk zene áll. Az együttes művészeti vezetője Máté Balázs csellista, aki szólistaként és kamarazenészként egyaránt ismert Európa-szerte és a tengerentúlon, hangversenyeivel és lemezfelvételeivel. 







Az együttes alapító tagja, szóló hegedűse Posvanecz Éva












Az Aura Musicale (www.auramusicale.com) már több nagysikerű hangversenyt adott rangos nemzetközi fesztiválokon, 2004 tavaszán pedig nagyszabású európai hangversenykörutat tett J.S.Bach János-passiójával, világhírű énekszólisták közreműködésével. (Forrás: www.info.bmc.hu)







A felújítás befejezése előtt álló templomunkban Haydn, Mozart, Boccherini és Werner művei csendültek fel tolmácsolásukban. A művészek olyan magas színvonalú előadást nyújtottak, amilyet csak rangos hangversenytermekben hallhatunk. 

Köszönjük nekik ezt a felejthetetlenül szép estét, és azt, hogy zsúfolt programjuk ellenére időt, pénzt és fáradtságot nem sajnálva eljöttek hozzánk és megajándékoztak minket ezzel a csodálatos zenével.

A koncertre a belépés díjtalan volt, a művészek tiszteletdíjukról és minden költségükről lemondva a résztvevők adományait teljes mértékben a templom felújításra ajánlották fel. Köszönjük ezt nekik, és az adományozóknak is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése