TORDAS-GYÚRÓI TÁRSULT EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

2019. január 20.

„Egység a sokszínűségben” – Aliansz Imahét Tordason és Gyúrón



Januárban gyülekezetünk életében a közös imádságé a főszerep. Hagyományosan ekkor szerveződnek olyan imaheti alkalmak, melyek nagyszerű lehetőséget biztosítanak Krisztusban egy, de más felekezetű keresztény testvéreinkkel való találkozásra, és a velük való közös imádságra, egy központi témához kapcsolódva. 
Nagy bátorítás és erő van abban, ha keresztyén testvéreinkkel együtt imádkozhatunk, hiszen a Biblia szerint: mindenki, aki hisz Krisztusban, Isten gyermeke. Ugyanaz az Atyánk, ugyanahhoz a családhoz tartozunk. A testvérek pedig általában hasonlítanak egymásra. Közös hitvallásunk a Biblián alapul, ami Isten szava. Mindannyian igyekszünk követni Krisztus és az apostolok példáját életvezetésünkben. 
Mindezekre tekintettel az idei Aliansz Imahét anyagát a Spanyol és a Portugál Evangéliumi Aliansz állította össze, és az „Egység a sokszínűségben” címet viselte. Három estén keresztül az Efezusiakhoz írt levél 4. fejezete alapján próbáltuk körbejárni azokat bibliai kijelentéseket, ahogyan megvalósul ez az Egység Krisztus Testében. 
A tordasi és gyúrói baptista, református és evangélikus gyülekezetek látták vendégül egymást. Igét hirdettek lelkipásztoraik: Bokros László, Kádár Ferenc és Süller Zsolt. Az alkalmak témái az „Egység a szeretetben”, „Egység az egy testben” és „Egység a látásban” voltak. 
Adja Isten, hogy az ott elhangzott imák gyülekezeteink és Egyházunk életét erősítsék, egységünket szilárdítsák.


Kokaveczné Árvai Erika
Fotókat készítette: Kokavecz László





























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése