TORDAS-GYÚRÓI TÁRSULT EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

2012. június 21.

Családos tábor Szigetmonostor

A gyerekek már hónapok óta várták. Véletlenül a kezembe akadó titkos naplóbejegyzésekből tudom, hogy terveik között szerepelt a sátorban alvás, sőt onnan éjszaka kilopózás és csillagnézés... Én is hetek óta készültem, listát írtam, tervezgettem, elvégre évtizedek óta nem voltam táborozni, pláne nem három kisgyerekkel. Nehezített pályaként egy hosszúra nyúlt tanévzáró után indultunk, késő délután, teletömött autóval, fáradtan, de annál nagyobb lelkesedéssel.

Beszámoló sok képpel!


Minden család szerencsésen megérkezett, elfoglaltuk a szobákat, belaktuk az épületet. Vacsora után sátorállítás, foci, és játék, játék, majd késői lefekvés... Minden, amit egy gyerek a szünidő első napján kívánhat.




Másnap kirándultunk. Nagy lendülettel indultunk a közeli bányatóhoz egy kis láblógatós fürdőzés reményében. Mindenki lelkes volt, a kánikula ellenére a gyerekek is jól bírták a tempót. Sajnos a fürdőzés elmaradt, de "vizezés", "kalapba-vízmerítés-és-a-fejünkre-borítás" azért volt, és ez felfrissítette a csapatot.



A kirándulást követő délután a játéké volt. Íjjal célba lőni a világ egyik legizgalmasabb dolga fiúknak, lányoknak egyaránt. A családi címer készítése jó móka volt felnőttnek és gyereknek is. A hűvös szobában egész nap nagyüzemi rajztevékenység és legózás folyt.
A gitáros közös éneklés és esti áhítat egy kicsit elcsendesítette a társaságot. A napot tábortűz szalonnasütés, és a felnőtteknek kerti mozi zárta, késő éjszakába nyúló beszélgetésekkel.



A hétfői nap nagy részét a füves focipályán és játszótéren töltöttük, ahol minden korosztály megtalálta a számára kikapcsolódást jelentő izgalmakat: a "nagyfiúk és nagylányok" korosztály folytatta az előző nap elkezdett céllövészetet, de itt már nőtt a tét: a cél a "góllövés" lett a szemközti hálóba. A versenyzők kiegészültek vállalkozó kedvű anyukákkal és apukákkal is. A "kicsik" kedvükre birtokba vehették a hintákat, csúszdákat, és felfedezték a kánikulai nap valószínűleg legfrissítőbb játékát, az "öntözőrendszeren átfutást". Amíg a gyerkőcök magukat szórakoztatták, a felnőttek az árnyékban hűsöltek.



Kedd délelőtt a Vasárnapi Iskolai Szövetség három tagja foglalta le a gyerekek és szülők figyelmét egyaránt, két órán keresztül. Döbbenetes volt ezt a módszertani profizmust testközelből látni és megtapasztalni. A téma Jónás története körül forgott.
Délután még egy röpke játszóterezés után minden család hazautazott.



Számomra meghatározó élmény volt ez a pár nap. Töltekeztem és épültem. Hitben és élményekben egyaránt.
Kedves Zsolt és Villő, köszönet nektek érte!

A végére hagytam még pár fotót, a szállásról, a gyerekseregről, hangulatokról, és a faluról.




Jövőre, veletek ugyanitt!!!

A beszámolót készítette: Kokaveczné Árvai Erika

A Fodor-Adorjáni család beszámolója itt érhető el.

Kedves Olvasók! Szívesen fogadjuk megjegyzéseiteket, visszajelzéseiket.



1 megjegyzés:

  1. Megnéztem a képeket már többször is. Vannak képek egy régi házról. Gyönyörűek az ablakok és az ajtó. Jó volna felújítani.

    Azután eszembe jutott a templomunk is. Az is felújításra vár. Legyen sok ember szívében vágyakozás, hogy ebben segítséget nyújtson!

    VálaszTörlés