TORDAS-GYÚRÓI TÁRSULT EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

2012. október 25.

Missziói nap Szákszenden


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4X5dNlrTUwa_57HmFDVDCq0VI2BgzuyKNfpQp9jc0QG4j1aVLuzDfOMc8kRS148xWrbiGDyKbFuCbOQOvoGj2C4puf2SsfIwp3skPAmVIq0eOGbSwGbqiYaiDIrJWMIMfflqdwYRrRsVI/s1600/623.jpgSzeptember 29-én , a hónap utolsó szombatján kis létszámú csapatunk megérkezett Szákszendre, a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegyei missziói napra.
Sok szeretettel, finom süteményekkel és teával fogadtak bennünket. A helyi lelkész, Kadlecsik Zoltán köszöntötte a megjelent Testvéreket.
 A nap igéje, amely minden előadás témáját magába foglalt, ez volt: "Íme, most van a kegyelem ideje! Íme most van az üdvösség napja!" (2Kor 6, 2)

 Az áhítatot követően előadás hangzott el "Az idő fogságában" címmel, amelyet a Bethesda Gyermekkórház pszichológusa tartott. Az előadás elemezte az életkori sajátosságok, nehézségek, örömök szerepét a család életében.
Az előadás után több csoportban folytatódott a beszélgetés lelkészek vezetésével.
"Szülés előtt, szülés után": Azoknak, akiknek a családjában a közelmúltban született baba, vagy nemsokára születni fog.
"De nehéz az iskolatáska": a kisiskolás gyermekek szüleinek csoportja. Új időbeosztás, új feladatok, új kapcsolati rendszerek indulnak el ebben az életszakaszban.
"Ugye mi jó barátok vagyunk?": a 15-25 éves fiatalok szülei kerültek ebbe a csoportba. Az egyik legnehezebb időszak a kamaszkor, a gyermek kamaszodik, érdeklődési köre távolabb viszi őt a szülőtől, majd újra egymásra találnak.
"A labirintus közepén": azoknak a Testvéreknek csoportja, akik 30-40 év felettiek. Ők azok, akik szembetalálkoznak azzal a kérdéssel életük derekán, hogy most merre is menjen az ember. Nehéz időszak, hiszen többnyire felteszi az ember azt a kérdést is, mit értem el eddig az életemben? Jó helyen vagyok-e?
Az ötvenedik életévüket elhagyó Testvérek, akik túl az életük derekán szembetalálkoznak azzal a ténnyel, hogy ennyi idő elteltével sem ér még az ember révbe. Sok kérdés merül fel bennük: félelem a veszteségektől, az elmúlástól; a számvetések ideje ez az életszakasz.
A lelki eledelt követően a gyülekezet finom ebéddel is megebédelt minket. Zenés műsor következett, amelyben Agócs Gergely színvonalas koncertjét hallgathattuk meg. Ő néprajzkutató és népzenész, különböző hangszerek megszólaltatásával mutatta be a magyar pásztorok zenei világát.
Úrvacsorai Istentisztelet után Isten kegyelme gazdagságával, erejével, szeretetével megtelve elindultunk hazafelé.
Horváthné Szalai Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése