TORDAS-GYÚRÓI TÁRSULT EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

2013. április 3.

Teaklub - Gondviselés Lk12,22


Miért történnek velünk olyan dolgok, amelyek fájnak és gondot okoznak? Nehéz téma.


Isten gondviselése (Lk. 12,22)
Tanítványaihoz pedig így szólt: "Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok, mert több az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál. Nézzétek meg a hollókat: nem vetnek, nem is aratnak, nincsen kamrájuk, sem csűrük, Isten mégis eltartja őket. Mennyivel értékesebbek vagytok ti a madaraknál! De aggodalmaskodásával ki tudná közületek akár egy arasznyival is meghosszabbítani életét? Ha tehát a legcsekélyebbre sem vagytok képesek, miért aggódtok a többi miatt? Nézzétek a liliomokat, miként növekednek: nem fáradoznak, nem is fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözött úgy, mint ezek közül bármelyik. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, az Isten így öltözteti, mennyivel inkább titeket, kicsinyhitűek! Ti se kérdezzétek tehát, hogy mit egyetek, vagy mit igyatok, és ne nyugtalankodjatok. Mert mindezeket a világ pogányai kérdezgetik. A ti Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van ezekre. Inkább keressétek az ő országát, és ráadásul ezek is megadatnak nektek.    

Az alkalmon résztvevőkben az alábbi gondolatok ébredtek az Ige kapcsán:
  •  Ismert részlet, mégis amikor olvasom, akkor van igazán ereje, nem elég, ha csak hallom.
  •  Az egyik legnehezebb megállni, és rábízni Istenre, hogy mi lesz velem.
  • Folyamatosan aggódom a múlton, a jelenen és a jövőn. Pedig „…aggodalmaskodásával ki tudná közületek akár egy arasznyival is meghosszabbítani életét?”
  • Sokszor eszünkbe juthat, hogy valóban jó az, ami velünk történik? Hogyan válhat ez a javunkra? Van, hogy nehéz mindezt emberi értelemmel elfogadni. 
A kép Simon András munkája

A bejegyzést készítette, a gondolatokat lejegyezte: KÁE

1 megjegyzés:

  1. talán az a legmegnyugtatóbb, hogy Isten gondviselése a nehézségek idején a legfénylőbb

    VálaszTörlés