TORDAS-GYÚRÓI TÁRSULT EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

2013. április 8.

Kacagókoncert - Jótékonysági előadás


„Tágas égen andalog! Tán te vagy, vagy én vagyok?” Ezek a szavak és a hozzá tartozó dallam mindenki fülében ismerősen csenghet. A hónap elején Levente Péter és Döbrentey Ildikó ajándékozott meg minket kacagókoncertjével. 










Nemcsak a gyerekek közül választott főszereplők, de a nézőtéren ülő kicsik és nagyok is boldogan feledkeztek bele a Péter bátyó teremtette sajátos színházi hangulatba.
















A délután második fele már csak a szülőknek szólt. A művész házaspár saját életén keresztül megélt példákkal gondolkodtatott el bennünket a házasságról, az egymás iránti tiszteletről, szeretetről. Így nyilatkozik erről Levente Péter egy korábbi interjúban:




„– Szerintem minden házasság egy hármasszabályon alapul: a test-szellem-lélek kapcsolatán. Először a kiválasztott személyt testi valójában tapasztaljuk meg. Ha vonzónak találjuk testileg, akkor érdekel, hogy vajon tudunk-e beszélgetni is, ez a szellemi kapcsolat. A harmadik, a lelki kapcsolat teljesíthet ki egy házasságot. Ez utóbbi a legfontosabb, az hogy megbízunk-e a másikban, rá merjük-e bízni az életünk. Ez viszont kevés marad, ha ezt a szövetséget nem adjuk Isten kezébe, nem bízzuk rá életünk. Minden jó házasság a lelki kapcsolaton kell alapuljon, vagyis a hármasszabály időbeli sorrendje meg kell forduljon. Előre kerül a lélek, a megbízhatóság, ezt követi a szellem, a beszélgetni tudás és harmadik, de lényeges a testi örömszerzés isteni ajándéka. A házasság az „egész”-séget, vagyis egy egész nő és egész férfi harmóniára törekvő kapcsolatát jelenti, mely a kölcsönös tiszteleten kell alapuljon. Fontos tudnunk, hogy minden nő királynő és minden férfi az ő királyi párja, lovagja. Ezért tehát a nők és férfiak ne fukarkodjanak a dicsérő szavakkal vagyis igyekezzünk egymásnak több mennyei, mint pokoli pillanatot szerezni. Hisz a mennyország és a pokol itt a földön kezdődik.” (Forrás: Ér hangja – Székelyhíd és környéke havilapja 2012. május 6. webhely:http://erhangja.ro/blog/kanape/%E2%80%9Eha-sok-a-kenyered-osztogasd-szet-rad-ne-szaradjon#more-4540)








Az evangélikus gyülekezet nevében köszönjük Vargáné Veszeley Erzsébet fáradhatatlan szervező munkáját, nélküle ez az este nem valósulhatott volna meg. Köszönjük a művelődési ház munkatársainak, Simonné Bucsi Brigitta és Neuverth Kristóf segítségét a rendezvény lebonyolításában, illetve Czirják Gábornak a hangosítást. Köszönjük Kitzingerné Puskás Ildikónak, és Kitzinger Ildikónak, hogy a szülőknek szóló előadás ideje alatt kézműves foglalkozást vezettek a gyerekeknek. És végül, de nem utolsó sorban köszönjük mindenkinek, aki eljött erre az ünnepi alkalomra.
Az esemény teljes bevételét a tordasi templom felújítására fordítjuk.


A bejegyzést és a fotókat készítette: KÁE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése