TORDAS-GYÚRÓI TÁRSULT EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

2016. május 30.

Evangélikusok a BringaGyúrón

"Majd megérted, mi az igazság és a törvény, a becsületesség és az igazán jó út."
Péld 2,9

Az idén nemcsak mint versenyzők vettek részt többen egyéniben vagy csapatként gyülekezeteinkből a Gyúrón megrendezésre kerülő tájékozódási kerékpárversenyen, a BringaGyúrón. 

Ebben az évben a verseny szervezésében is aktív szerepet vállaltunk: evangélikus parókiánk udvara volt az egyik állomás, amit térkép alapján meg kellett találniuk a résztvevőknek. A verseny ugyanis nem hagyományos kerékpárverseny. Nem kijelölt útvonalat kell teljesíteni rövid és hosszú távon, hanem térkép alapján meg kell keresni azt a kb. 15 állomást a falun belül és kívül, amit a rendezők kijelöltek, és itt ügyességi vagy gondolkodtató feladatokat kell megoldaniuk a résztvevőknek.
Az útvonalat és a sorrendet mindenki maga dönti el. Sokat számít tehát az, hogy ki hogy tervezi meg a versenyállomások elérését, és mennyi időt tölt a feladatok megoldásával.

A parókián az általunk összeállított kérdéssorra adott helyes válaszok, és a kirakós feladat megoldása után kaphattak pontot, illetve az állomáshely teljesítését igazoló aláírást a versenyzők. Kérdéseink között szerepelt a három gyúrói templomtorony beazonosítása, és a papi ruhák felekezetekhez kapcsolása. A teszt jelentett némi fejtörést, de nagyrészt helyes válaszok születtek. Az állomáson teljesítendő másik feladvány a gyerekeknek egy esetben sem okozott nehézséget: egyházunk jelképét, a Luther-rózsát kellett puzzle-szerűen kirakni, 1 percen belül.

Szakaszosan indították a rajtot, ezért reggel 9-től délután 3-ig folyamatosan érkeztek a fáradt, de lelkes résztvevők, hogy kicsit megpihenve az árnyékban, válaszoljanak kérdéseinkre. 
Az állomáson, melyet ezen a forró szombati délelőttön több mint 50 csapat és egyéni versenyző teljesített, ketten vártuk az érkezőket: a gyúrói gyülekezet felügyelője Horváthné Szalai Eszter és jómagam. Számunkra is kihívás volt a fülledt meleg, de a verseny izgalmából is jutott: szerettük volna mindenkinek megadni a nálunk kapható maximális 3 pontot, és bár ez nem mindig sikerült, reméljük mindenki kellemes emlékkel távozott tőlünk.


A tesztkérdések:







A kirakó:





A parókia udvara, mint a verseny egyik állomáshelye:


Eszter

Az újonnan épült gyülekezeti terem

A régi épületrész







Az első hozzánk érkező versenyzők, egyikük épp idei ifjú konfirmáltunk.































































A "Telitalppal A Kontraféken" csapat.









































A verseny legidősebbjei, akik egyben a legvidámabbak is voltak.








Műszaki probléma is adódott, de így is letekerték a távot.




















Vége!


A verseny kiinduló és végpontja: a gyúrói Faluház.




Az udvaron sátrak, ebéd és gyerekfoglalkozások várták a résztvevőket. 




Gyereknap is volt: lufit és palacsintát kapott minden gyerkőc.






Itt készült az ebéd: gulyásleves, lángos, palacsinta.


A "Gyúrói tavasz" rajzverseny eredményhirdetése is ekkor volt.






Nagyon szép nap volt, jó lenne jövőre megismételni! 
Köszönjük a szervezőknek a részvételi lehetőséget.


A bejegyzést és a fotókat készítette: Kokaveczné Árvai Erika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése