TORDAS-GYÚRÓI TÁRSULT EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

2016. június 2.

Tutzing – ismét


Főbejárat
Másodmagammal idén is lehetőségem volt a háromnapos bajorországi papnétalálkozón részt venni, melyet hagyományosan a Starnberger tó partján fekvő Tutzingban rendeztek meg. 
(Beszámoló a 2013. évi találkozóról itt olvasható.) 



Süller-Torma Villő írása és fotói.



A festői szépségű  kastélyban mintegy 35 „aktív” és már nyugalmazott lelkész felesége gyűlt össze. 
Az idei rendezvény az „Anyák és lányaik” témát járta körül. Tartalmas előadások és beszélgetések mellett alkalmunk nyílt kipróbálni a nordic walkingot, meditatív zenére táncolhattunk, elgondolkodtató filmet láthattunk az anya-lánya kapcsolatról (mely főleg Budapesten játszódott), hangulatos estét tölthettünk el egy zongorista jóvoltából musicalek, operettek és filmzenék közös éneklésével (az előadó évtizedekkel ezelőtt kivándorolt magyar művész volt). 
A barokk kastély jelenleg az Evangélikus Akadémiának ad helyet, az épületegyüttest bemutató vezető-lelkész beszámolójából kiderült, hogy a kastélynak az 1920-as években egy magyar nemes úr volt a tulajdonosa. A hihetetlenül gazdag étkezések mellett sosem hagytak magunkra, mindenki nagyon kedvesen, szívesen beszélgetett velünk. 
Betekintést nyerhettünk a bajor lelkésznék bevándorlókkal kapcsolatos gondolataiba, meséltek mindennapjaikról a menekültek között, hogyan karolják fel kis településeken, nagyobb városokban is személyesen a rászoruló családok sorsát. Szeretettel említettek magyar testvérgyülekezeteket, magyarországi kirándulások élményeit.
A záró Istentisztelet előtt lehetőséget kaptunk a bemutatkozásra, átadtuk a szeptemberi balatonszárszói papnétalálkozóra szóló meghívásunkat. Köszönöm a lehetőséget! Feltöltekezve, új kapcsolatokkal, élményekkel tértünk haza.

A bejegyzést és a fotókat készítette: Süller-Torma Villő

Evangélikus Akadémia

Első udvar

Rózsalugas

Főépület

Park

Recepció

Főépület bejárat

Étterem

Kápolna

Tutzingi magyar nemes
A résztvevők





























Laborczi Dóri
Dóri interjút készít


Anyák és lányaik előadás
Dr Frederic Hollay

Melyik mondat jellemző rád?

Tipikus mondatok

Nálunk így van...
... nálatok hogy van?

Tánc lesz

Szalonban


Oltár
Záró istentisztelet

Jézus megváltotta a bűnös asszonyt

Út a tó körül

Salzburg







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése