TORDAS-GYÚRÓI TÁRSULT EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

2013. január 6.

Az adventi vásár margójára


A templom felújítás finanszírozásának problémája sokakat foglalkoztatott tavaly év végén.
A szükséges anyagi javak egy szeletét sikerült előteremteni az adventi vásáron értékesített portékákból.
Egyházközségünk először vett részt jótékonysági vásáron. Nem voltunk benne gyakorlottak, de volt köztünk valaki, aki máshol, más célokért már megtapasztalta ennek a munkának minden oldalát. Volt, aki kézben tartotta a dolgokat, szervezett, lelkesített és mindenre tudta a megoldást Lelkesedése inspiráló. Hozzá csatlakoztunk mi, lelkes amatőrök, sőt olyas valaki is, akik először úgy gondolta, hogy ez a fajta „kreatívkodás” tőle távol áll, a végén mégis ő vállalta fel a művek befejezésének legnagyobb részét, és milyen szép lett a végeredmény! Én ebből is épültem, köszönöm!  



Fúrtunk, faragtunk, fűrészeltünk, ragasztottunk, vágtunk, sütöttünk, csomagoltunk. Reggel vagy este, de mindig csoportban, mert úgy könnyebb volt a munka. Sokszor megállapítást nyert az is, hogy a ragasztópisztoly bizony forró, a három királyok felöltöztetése hosszadalmas és aprólékos munka, a celofán pedig pont nem akkora méretű, hogy azzal egyszerűen és gazdaságosan lehetne csomagolni... Hát igen... 
Voltak olyanok, akik otthoni munkájukkal segítették a vásár sikerét. Horgolt díszeket, terítőket készítettek, részt vettek az alapanyagok beszerzésében, művészi tűzzománc képekkel leptek meg minket, keresztet faragtak, amibe beilleszthettük az elkészült képet, angyalokat varrtak, egyedi szalmadíszeket fontak, rengeteg finom ünnepi aprósüteményt sütöttek, amivel megtölthettük a mézeskalács tálakat, vagy szép tárgyakat ajánlottak fel a vásár javára. Sokakat lelkesített és mozgatott meg a jó ügy.
Az egyik legnehezebb feladat azokra maradt, akik a négy fagyos, szeles, esős, havas vasárnap, órákon át helytálltak, és árusították az elkészült tárgyakat.
Mindenkinek, aki bármilyen módon segített abban, hogy ez a vásár ilyen sikeresen zárult, köszönjük a befektetett időt, munkát, energiát! A vásárlóknak pedig köszönjük az anyagi áldozatot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése