TORDAS-GYÚRÓI TÁRSULT EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

2013. január 11.

Újévi köszöntő


A 2013. év igéje

„Mert nincsen itt maradandó városunk, hanem az eljövendőt keressük.” Zsid. 13,14

„Nincsen itt maradandó városunk” – jól tudjuk ezt. Akik több évtizede Tordason élnek tudják mennyi minden változott a faluban gyermekkoruk óta: arcok, épületek, a falut övező táj arculata.
Akik pedig néhány éve költöztünk ide még élénken magunk elé tudjuk idézni egykori lakóhelyünk utcáit, a hátrahagyott lakást, barátokat - akikkel egyre ritkább már a találkozás.

Ezen a világon semmi nem marad változatlanul. Vagyonunk, anyagi helyzetünk, szeretteinkkel való kapcsolatunk, egészségünk – egyik sem maradandó. Igénk az élet egyedüli maradandó értékére mutat rá, az egyetlen olyan pontra, ami örök és változatlan, mert nem a mulandó világban van, és ez az eljövendő Isten országa. Jézus Krisztus az eljövendő, aki egyszer már eljött, a véges és változékony világba érkezett, hogy – amint Ő mondta – biztos sziklává legyen a lábunk alatt. Őrá bízhatjuk magunkat, és minden mást elengedhetünk.








Sokszor nem tudunk dolgokat elengedni. Görcsösen ragaszkodunk tárgyakhoz, egymáshoz, tekintélyünkhöz, vágyainkhoz, álmainkhoz, és ha mégis le kell mondanunk valamiről, belebetegszünk.
Mire irányítja figyelmünket az év igéje? Egyrészt, hogy számoljunk józanul azzal, hogy ezen a világon minden ideiglenes és mulandó.
Másodszor: készüljünk tudatosan arra, hogy bármikor, bármit el tudjunk engedni.
Harmadszor: ez csak annak sikerül, aki nem a maradandót akarja, hanem az eljövendőt. Akinek az életében van örökkévaló, soha el nem múló cél. 

Célunk nem itt van. Sok mindent el kell végeznünk ebben a világban, de ne ragaszkodjunk ehhez a világhoz. Ne az utolsó helyre kerüljön újra és újra az örökkévalókkal való foglalkozás, „hanem az eljövendőt keressük”.

Süller Zsolt


Képek forrása: http://pixinfo.com/cikkek/fotozz_2012_legszebb_varos_epiteszet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése