TORDAS-GYÚRÓI TÁRSULT EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

2017. május 18.

Álomból Csendesnap...






























Udvaros Dóra írása a gyúrói ifjúsági csendesnapról:


Tavaly, kora ősszel fogant meg a gondolat, majd idén tavasszal megvalósítottunk egy álmot. Az álom egy csendesnapról szólt: Gyúrón, májusban, az evangélikus parókián, általunk, együtt, Istennel. 

(Beszámoló sok fotóval.)

Sok előkészület, tervezgetés előzte meg az alkalmat, az időpont pedig május 12.-13-ra esett. 
Egyházmegyei ifjúsági csendesnapként hirdettük az eseményt,  és reménykedtünk benne, sok fiatallal találkozhatunk majd a hétvége alatt.  Az alkalmat megelőző estén, ifis csapatunkkal közösen takarítottuk ki a parókiát, rendeztük be a helyiségeket. 
















Szivárvány fogadta az érkezőket.
























Május 12-én péntek este pedig elérkezett a várva várt alkalom, kezdetét vette Csendesnapunk. Súrról, Nagyvelegről, Tordasról érkeztek hozzánk szimpatikus és kedves fiatalok. A csapat gyorsan összeszokott, megbarátkozott egymással és pár órával később már sokunk nevetésétől volt hangos gyülekezeti házunk. Számos olyan dolgot kaptunk a hétvége alatt, amik elgondolkodtattak, megérintettek, melyek inspirálhatnak a mindennapokban. Ez a hétvége bizonyíték arra,hogy ereje van az őszintén elmondott imáknak. Hogy elég egy mustármagnyi hit, ahhoz, hogy Isten valami hatalmasat hozzon létre. Hogy jó együtt lenni. Hogy hálásak lehetünk a barátokért, a közösségeinkért, lelkészeinkért. Hogy a vidám szív a legjobb orvosság. Hogy Isten jó, és nem kell, hogy egy csendesnap igazán csendes legyen,hiszen attól,  hogy a szánk nevet, a lelkünk Krisztusra koncentrál… 
Az álom valóban megvalósult, és még sem álmodom, ha a keresztre gondolok, arra a keresztre, ami mindnyájunk életében iránytű lehet. 

Köszönjük Csadó Balázsnak és zenekarának a M.Is.K.A.-nak a szolgálatot, zenélést és a felejthetetlen élményt. 
Köszönet a lelkészeknek: Nagy Gábornak, Süller Zsoltnak, Bencze Győzőnek, a segítőknek: Kokaveczné Árvai Erikának, Kokavecz Lászlónak, Horváthné Szalai Eszternek, hogy rájuk bármiben, bármikor számíthatunk, hogy segítettek az esemény kivitelezésében.  És köszönet az ifis barátoknak, hogy együtt álmodhattunk, szervezhettünk és most együtt lehetünk boldogok és nagyon hálásak.

Csendesnapunk programja:
 Ifjúsági Csendesnap
(Gyúró, 2017.05.12-13.)

12.(péntek)
18.oo: Érkezés, szállás elfoglalása.
18.30: Ismerkedés, bemutatkozó játékok
19.30: Áhítat
20.15: Vacsora
21.oo: játékok, szabad foglalkozás

13.(szombat)
8.30: Ébresztő
9.oo: Reggeli
10.oo: Áhítat (Csadó Balázs)
11.15: M.Is.K.A. Koncert 
12.30: Ebéd
14.00: Záró alkalom, úti áldás










































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése