TORDAS-GYÚRÓI TÁRSULT EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

2012. november 5.

"Csend lett a mennyben, mintegy fél óráig"


Jel 8,1

Idén ismét nagy izgalommal vártuk az éves Egyházmegyei kórustalálkozót! Ám az idei nagyon különleges alkalom volt, hiszen nem csak kórusunk készült nagy lelkesedéssel, hanem bizony az egész gyülekezet, mivel mi voltunk a házigazdák!

Nagy felelősség volt ez, de tökéletesen vettük az akadályt! Hála és köszönet ezért mindenkinek, aki templomot takarított, padot cipelt, finomságokat sütött, szendvicset kent, tányérokat töltött, mosogatott, forgalmat irányított, adományt hozott, jelen volt, imádságban gondolt rá...
Hála az Úrnak, hogy ott volt közöttünk és megáldotta az alkalmat!
A koncertet a mi kórusunk kezdte...

Tordas-Gyúró
 ... és szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy hatalmas sikerünk volt. Köszönöm a kórusnak a sok munkát, próbát, kitartást, mert meglett a gyümölcse! Az elmúlt években nagyon sokat fejlődtünk és ezt a többi résztvevő is észrevette. Alig győztem fogadni a rengeteg gratulációt, elismerést.
Utánunk a Székesfehérvári Evangélikus Kórus következett, majd a „nagyok”. Szívet melengető látvány volt a Csákvári Gyülekezet Kórusában éneklő gyerekek, népes fiatalok részvétele.
Székefehérvár
Ezt követően Süller Zsolt lelkészünk rövid áhítatában a csendről beszélt. Bizony mai életünkből hiányzik a csend. Isten csendje. Amikor csakis Rá figyelünk. A gyönyörű dallamokkal feltöltődve talán nekünk is jut majd ebből a csendből. Az Ő csendjéből!
Csákvár
Oroszlány
Az áhítat után az idén 50 éves fennállást ünneplő Oroszlányi Evangélikus Gyülekezet kórusa következett. Összességében megállapítottuk, hogy bizony van még mit tanulnunk, van hová fejlődnünk! Hallgatva az oroszlányiakat, jó volt elábrándozni arról, hogy 50 év múlva akár a Tordasi Evangélikus Kórus is szólhat így. Adja Isten, hogy így legyen!
Egyesített kórus
A kórusok után a Lajoskomáromi Evangélikus Fúvósegyüttest hallhattuk. A rezes hangszerek zengése hallatán a 96. zsoltár jutott eszembe, ahol „a zengő muzsika, a búgó kürtök, harsonák zengése” arra buzdít mindenkit, hogy „ujjongjatok az Úr, király előtt!”
Lajoskomárom
Végül következett az egyesített ének- és zenekar, a közös éneklés. Hatalmas élményként élhettük meg együtt, hogy a zengő ének és trombitahang „mind az Ő szent nevét áldják”.

Sassi Lilla












3 megjegyzés:

  1. Nekem tetszett a kórusunk éneke, zenéje. A dalválasztások is jól sikerültek, feldobták az egész találkozót. Különösen jó volt, hogy még a gitár is előkerült.

    VálaszTörlés
  2. Csend lett a mennyben, mintegy fél óráig ez az idézet honnan van? Köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kérdező! Az idézet a Jelenések könyve 8,1-ből való.
      Szeretettel üdvözlöm!
      Erika

      Törlés