TORDAS-GYÚRÓI TÁRSULT EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

2012. december 6.

Templom felújítás

Október közepe óta takarják el állványok templomunk homlokzatát, és szorgos kezek dolgoznak minden nap azon, hogy a torony, valamint a templomhajó tetőszerkezete és fedése megújulhasson. Ehhez hasonló mértékű felújításra legutóbb 1990-ben került sor. Az elmúlt 22 év alatt az elavult tetőszerkezet miatti esővíz okozta beázások folyamatosan rongálták az épület falait és vakolatát, a felújítás tovább már nem volt halogatható.

Az elmúlt napokban megtörtént a toronyfedés javítása és festése, most folyik a vakolat megújítása. A templomhajó tető héjazatának cseréjére is szükség volt, amire új cserépfedés kerül. Az épület biztonsága érdekében a tetőszerkezetbe villámhárítót építenek.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által kiírt pályázaton elnyert pénzből és a gyülekezet saját forrásából folyik a felújítás, melynek végösszege valószínűleg több lesz, mint a jelenleg rendelkezésre álló keret. A hiányt adakozással nekünk kell pótolni, melyre a közösség több alkalmat is szolgáltat:

  • Az októberben Tordason megrendezett Evangélikus Egyházmegyei Kórustalálkozó alkalmával összegyűjtött perselypénzt már erre a célra ajánlottuk fel.
  • Idén minden adventi vasárnap a közösség tagjai által készített portékák kerülnek értékesítésre a falu Adventi Vásárán, melynek teljes bevétele szintén a felújításhoz szükséges összeget gyarapítja. Az igazán különleges, aprólékos munkával készült karácsonyfadíszek, fafaragások és kézimunkák, valamint finom ünnepi sütemények megvásárlásával mindenki hozzájárulhat templomunk megújulásához.
  • 2013 tavaszán több olyan jótékonysági rendezvényt is tervezünk, melyek teljes bevételét szintén erre a célra fordítjuk.
  • Azok, akik pénzadománnyal szeretnének hozzájárulni a munkálatokhoz, kérjük, az alábbi egyházközségi számlaszámra utalják azt:
Tordasi Evangélikus Egyházközség
10403174-00027041-00000002
(K&H Bank)

Támogatásukat hálás szívvel köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése