TORDAS-GYÚRÓI TÁRSULT EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

2017. december 23.

Szemerei János adventi látogatása gyülekezeteinkben

"Jézus újra elment a Jordánon túlra, arra a helyre, ahol korábban János keresztelt, és ott maradt. Sokan mentek oda hozzá, és azt mondták, hogy János nem tett ugyan egyetlen csodát sem, 
de mindaz, amit János őróla mondott, igaz volt. 
És ott sokan hittek benne." 
Jn 10, 40-42


Advent harmadik vasárnapjának ünnepi istentiszteletén gyülekezetünkbe látogatott és hirdette  Isten Igéjét  Szemerei János a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke. Az alkalom a gyülekezet és az ő személyes életében is emlékezetes, ugyanis 30 évvel ezelőtt, tanulmányainak befejezése után, Tordason kezdte meg lelkipásztori szolgálatát. 


További beszámoló, és sok fotó az eseményről kattintás után.


Az istentiszteletek után előadás, majd szeretetvendégség keretein belül közvetlenebb formában is beszélgethettünk a püspök úrral. Itt elmesélte, hogyan bukkant rá kitartó családfakutatás során arra, hogy gyúrói őssel is rendelkezik szépszülői fokon, akiről itteni szolgálata idején még nem is volt tudomása. Beszélt arról is, hogy a tordasi parókia kályhájának hibája miatti baleset majdnem tragédiához vezetett, de Isten gondoskodása megmentette életüket. Kérdeztük őt többek között püspöki munkájának napos oldaláról illetve nehézségeiről, a reformációi emlékév folytatásáról, a családi élet és a lelkészi-püspöki hivatás összehangolásának buktatóiról is. 
Szép és meghitt napot tölthettünk el vele és feleségével Enikővel, és fiával Mártonnal. Köszönjük a látogatást, és Isten áldását kívánjuk a továbbiakban is munkájára és családjára egyaránt.






Szemerei János prédikál a gyúrói istentiszteleten

Horváthné Szalai Eszter a gyúrói gyülekezet felügyelője köszönti a püspök urat.
A tordasi oltár

A tordasi gyülekezeti teremben.





























Prédikáció Tordason.





























Milichovszkiné Szalai Ilona a tordasi gyülekezet felügyelője köszönti a püspök urat.




























A délutáni előadás
Szeretetvendégség a beszélgetés végén






























Az alkalomról készült összes fotó megtekinthető ezen a linken.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése