TORDAS-GYÚRÓI TÁRSULT EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

2017. július 5.

Gyerektábor 2017. 2. nap - Luther családja. Az én családom. Gyereknek lenni a középkorban és most.

"URam, szereteted az égig ér, 
hűséged a fellegekig." 
36. zsoltár 6. vers

Luther családját ismertük meg közelebbről a templomi alkalmon, és a saját családunkról, gyerekkorunkról beszélgettünk a csoportfoglalkozásokon.Témavázlatunk:
Család - családi élet
Szigorú nevelés és kemény családi elvárások közül a szerzetesi élet magányába kerül, majd sok év után maga is megházasodott. Bóra Katalinnal már-már idillikus házasságban élt, hűségben élete végéig.
Miben volt más az akkoriak élete? Milyen játékokat játszottak, hogyan telt egy napjuk, mit ettek, ittak, mi dolguk volt a gyerekeknek?
Az "Én nem vagyok gyalogos katona" régi kedvenc.

A csoportbeszélgetéseken mindenki aktív volt.A Zöld Csoporttal a családról készítettünk asszociációs ábrát:Nagyon meleg volt. Ezermester szervezők szereltek egy diy párakaput:A mai kézműveskedés témájába is becsempésztük a családot. Képtartót készítettünk dekupázs technikával kőre, és egy családrajzzal egészítettük ki. A mai kézműves alkalmat Újszásziné Antal Ildikó szervezte-rendezte, nagyon köszönjük!


Még ezután is maradtak energiák, ezért azt egy nagy sikert arató üstökös labda készítésére fordítottuk.


A röptetés is jól sikerült.
Röptetőversenyt is rendeztek.


A nap végére nagyon szép alkotások születtek:"A zöld Yaris , ami majd egyszer lesz nekünk és benne a családdal elmegyünk a Balatonhoz."Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése