TORDAS-GYÚRÓI TÁRSULT EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

2016. április 15.

Gyülekezeti kirándulás

Az előző napokhoz képest kicsit hűvösebb időben indultunk április 2-án gyülekezetünk tavaszi kirándulására.
Pápa irányába haladva néhány órát Zircen töltöttünk. Egy szerzetes testvér vezetésével megcsodálhattuk az apátsági templomot, míg a gyerekek a természettudományi múzeumban a Bakony természeti értékeivel ismerkedhettek.
Fő úticélunkhoz érve először a Pápai
Református Kollégium épületét és kiállításait néztük meg. Számunkra is meglepetés volt, hogy a többszáz éves úrasztali terítők és kelyhek mellett egy óegyiptomi koporsót és múmiát is láthattunk Petőfi és Jókai hajdani középiskolájában.
Az evangélikus templomhoz érve Polgárdi Sándor esperes úr köszöntött minket. A szívélyes vendégfogadás során megmutatta a gyülekezet iskolaépületét, egy nemrég átadott kiállítási teret, beszélt további terveikről. A templomban közös énekkel dicsértük az Urat.
A délután későbbi részében ki-ki saját érdeklődése és tempója szerint járta be Pápa belvárosát, elköltötte ebédjét, sokan pedig egy fagylaltra is elcsábultunk az időközben verőfényessé vált napsütésben. A délután végén újra buszra szálltunk, tudván, hogy hazafele még tervezünk egy megállást.
Súron 2010 óta lelkész a gyülekezetünkből származó Nagy Gábor, ő látott minket vendégül a már jócskán estébe forduló időben. Szeretettel üdvözölte a régi ismerősöket és lelkesen mutatta meg mindnyájunknak a templomot és az egyházközség épületét.

"Nagyok" és "kicsik" a nap végére talán egyaránt elfáradtunk, de élményekkel töltődve értünk haza. Köszönjük a szervezést, a részvételt és a sok finomságot, amivel sokan a buszon kedveskedtek mindannyiunknak! 



























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése