TORDAS-GYÚRÓI TÁRSULT EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

2014. január 2.

Év végi visszatekintés



Az újév elején, Istennek hálás szívvel mondunk köszönetet és tekintünk vissza azokra az eseményekre, melyek gyülekezetünk életében fontos szerepet töltöttek be 2013-ban. 

Januárban immár második alkalommal vettünk részt az ökumenikus imahét szervezésében. 
A február a vidámság jegyében telt, a gyerekeknek farsangi mulatságot rendeztünk, a felnőttek pedig disznóvágásra gyűltek össze a parókia udvarán. 
Istentiszteleten, és az azt követő szeretetvendégséggel egybekötött beszélgetésen láttuk vendégül március elején a Vasárnapi Iskolai Szövetség munkatársait. 
Áprilisban Levente Péter és Döbrentey Ildikó ajándékműsorának örülhettek kicsik és nagyok egyaránt. A rendezvény bevételét a művészek templomunk felújítására ajánlották fel. 
Májusban a Pünkösdi Zenés Áhítat szolgált zenei élménnyel, melyen a katolikus és az evangélikus kórus szerepelt, és ahol a finálét a két énekkar közös előadásában Halmos László darabja szolgáltatta: „Minden földek Istent dicsérjétek! Ujjongjatok és énekeljetek!”. 
Nyár elején gyülekezetünk gyermekeket nevelő családjai (16 felnőtt és 24 gyerek) töltött el együtt 4 napsütéses, vidám és imádságos napot Szigetmonostoron a családos táborban. Ugyanezen hét második felében a gyülekezet fiataljai vették birtokukba a szálláshelyet. 
Táborozással telt az augusztus is: 60 fő vett részt a tordasi parókia udvarán tartott napközis gyerektáborban, melynek tematikája a következő igerészlet köré épült: „A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.” Gal. 5, 22-23. 
Nagyszerű zenei élményben volt részük mindazoknak, akik augusztus végén ellátogattak az Aura Musicale kamarazenekar jótékonysági hangversenyére. A hallgatóság adományi ezen a rendezvényen is a templom felújítását szolgálták. 
Szeptemberben lelkészünk és családja beszámolt a németországi négy hetes helyettesítő szolgálatról.
Októberben hálaadó családos istentiszteleten mondtunk köszönetet az idei termésért és mindazon jóért, amit Isten ajándékai jelentettek számunkra ebben az évben. 
Novemberben az adventi vásárra készült gyülekezetünk lelkes kreatív csapata, és mindenki, aki kézműves termékével hozzájárult a vásár sikeréhez. Az így befolyt összeg szintén a templomfelújítás költségeinek fedezésére szolgál.
Mindenkinek köszönjük, akik imádságukkal, munkájukkal ebben az évben is hozzájárultak gyülekezetünk fennmaradásához és épüléséhez!

A 2014. év igéjének fényében
 - „Isten közelsége oly igen jó nékem.” (Zsolt 73,28)- 
kívánunk mindenkinek áldott újesztendőt!

1 megjegyzés:

  1. Istennek és Nektek is hálás vagyok az elmúlt évért.
    Áldott legyen az új év is a gyülekezetünknek és barátainknak!

    VálaszTörlés