TORDAS-GYÚRÓI TÁRSULT EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

2019. március 20.

Az országos hittanverseny megyei fordulója Nagyvelegen









Napsütéses de még kicsit fázós tavasz fogadta az idei hittanverseny egyházmegyei fordulójára Nagyvelegre érkezőket. Ez a nap a házigazda nagyvelegi gyülekezet tavaszi tábornapja is volt egyben, ami alkalmat teremtett ismerkedésre, közös játékra a vendéglátó ifjúsággal, hiszen a vendégek bekapcsolódhattak a tábornap történéseibe is. 
A reggeli gyülekezőt énekes zenés alkalom követte, melyben a Bence Győző által tartott áhítat a minket nap mint nap körülvevő kísértésekről, csábításokról szólt. Jézus megkísértésének szemléletes dramaturgiája könnyen érthetővé és emlékezetessé tette a gyerekek számára a történetet.









 Az alkalom után olyan játékok következtek, melyekben a mozgás, és egymás megismerése volt a középpontban. 


A versenyen részt vevő gyerekek ezután vonulhattak át a faluházba, ahol minden csapat megkapta a feladatokat, amit nagy igyekezettel, mindenki legjobb tudása szerint töltött ki. 



A bakonycsernyei gyülekezetből az 1-2., a házigazda Nagyvelegről az 5-6., 7-8., a tordasi gyülekezetből pedig az 1-2., 3-4. és 5-6. osztályos korosztályból érkeztek versenyzők. 



















A csapatmunkában és a sok feladat kitöltésében mindenki elfáradt, így nagyon jól esett az energiát adó ebéd, ami a megmérettetést követte. 









Ebéd után akadályverseny következett az udvaron, szabadon választható csapattársakkal. A vidám mozgásos, ügyességi feladatokat örömmel teljesítették a fiatalok. Az hittanverseny eredményhirdetését izgatott várakozás előzte meg. Az 1-2. osztályos kategóriában a bakonycsernyei csapat, a 3-4. és 5-6. osztályosoknál a tordasiak, a 7-8. osztályos kategóriából pedig a nagyvelegi fiatalok jutottak tovább az országos döntőbe. 







Az eredményhirdetéssel azonban még nem ért véget a nap, mert kézműves foglalkozásokba lehetett bekapcsolódni, ahol a böjt és Jézus megkísértésének témáját dolgozták fel a gyerekek: többek között böjti kosarat és képregényt készítettek. 













Szép alkalom volt, sok élménnyel, lelki feltöltődés lehetőségével teli. Köszönjük a nagyvelegi gyülekezet szíves vendéglátását!

További fotók itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése