TORDAS-GYÚRÓI TÁRSULT EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

2018. március 4.

Szupplikáció


Mindig megtisztelő számomra, ha valaki belátást enged a belső lelki életébe és ezen keresztül őszintén, nyíltan hirdeti Isten igéjét.
A múlt vasárnap együtt „izgulhattunk” a gyülekezetben szolgáló Garai Szilvia harmadéves teológával és hallgathattuk, ahogy örömmel és közvetlenül beszélt arról, hogy Isten kegyelme hogyan változtatta meg és teremtette újjá életét. Az igeszakasz Jeremiásról szólt, aki Isten üzenetét hirdetve ellenállásba, elutasításban részesült. Isten szavának felvállalása döntés elé állítja az embereket. A kérdés nekünk is szólt: „Vajon mi hogyan állunk ahhoz, amit Isten mond nekünk? Mit mondunk az Ő hívására?” Szabadságunk van a választásra. Vagy megkeményítjük magunkat az igéjével szemben, vagy befogadjuk és Jézus Krisztus által elnyerjük az örök életet. Ő ezért jött és halt meg értünk, hogy megmeneküljünk. Isten ítéletének hirdetése nem népszerű, „de mindent megér”, mert olyan boldogság, ha eszközei lehetünk és szavához hűek maradunk.
Ezt az örömet láthattuk az igehirdetőn, amellyel közvetlenül, de bátran vállalta fel azt az üzenetet, amit Isten rábízott.
Turcsányi Tímea
fotó: Kokavecz László

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése