TORDAS-GYÚRÓI TÁRSULT EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

2015. július 27.

Gyerektábor, 2015. Apcsel 29 Tábornyitó nap - Pünkösd

Az idei gyerektábor az Apcsel 29 nevet viseli, és az Ige, amely köré a tábor témáját csoportosítják a szervezők, egyben az idei év Igéje is: „Fogadjátok be egymást, ahogyan Krisztus is befogadott titeket Isten dicsőségére.” (Róm 15,7)




Sokan várták ezt a hetet: 52 gyerek jött el a parókia udvarára, az összlétszám pedig segítőkkel, szervezőkkel és csoportvezetőkkel együtt meghaladta a 60-at. 

Hagyományinkhoz híven Emese indította a napot reggeli tornával.












A torna után tízóraiztunk, mert üres hassal nem lehet beszélgetni.




A templomban sziklaszilárd énekes repertoárunkat (Kicsiny kis fényemmel, Pillangó ha lehetnék, Én nem vagyok gyalogos katona) Lilla vezetésével és Villő gitáros kíséretével bővítettük még jó néhány dallal.






Imádságot követően Szabolcs, a tábor vezetője beszélt a tábor vezérigéjéről, és arról, hogy mi történt az apostolokkal s Szentlélek eljövetelekor. 
Edit ismertette a csoportbeosztást, és mindenki csatlakozott a csoportvezetőjéhez és ifis segítőjéhez. Idén mind az öt csoport egy-egy apostol nevét is felvette.

A csoportokban a gyerekek életkorának megfelelően minden vezető részletesen szólt a Pünkösdről, és az apostolok tevékenységéről, miután Jézus elküldte őket terjeszteni mindazt, amit mellette láttak és hallottak az évek folyamán.






Készülnek a lángnyelvek









Ebéd után az óvodások aludtak


A nagyobbak játszottak és olvastak a sátor alatt a szemerkélő esőben.

A délutáni kézműves foglalkozás feladata egy apostoli fejkendő és pánt elkészítése volt, amiben mindenki lelkesen részt vett.






































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése